Het aspergeseizoen is van start gegaan! Tot en met 24 juni kunnen we genieten van dit witte goud. Wacht niet te lang, want de eerste zijn vaak de lekkerste. Gelukkig zijn er genoeg asperges dit seizoen te krijgen en kun je eindeloos variëren met recepten. In dit recept maken we een andere versie van wat je normaal […]
Waarom gaat honing kristalliseren? Goede honing gaat op den duur kristalliseren. De ene soort doet dat wat sneller dan de andere. Hoe snel de honing kristalliseert wordt beïnvloed door de hoeveelheid glucose en fructose. Honing met een hoog glucose gehalte zal sneller kristalliseren. Honing met een hoog fructosegehalte, zoals acaciahoning zal niet zo snel kristalliseren […]
Wie kan dit heerlijke recept nou niet weerstaan? Een lekkere yoghurt met bramen en natuurlijk bloemenhoning. Dit gerecht is heerlijk als dessert of als bijgerecht met bv Turks brood en komkommersalade. Eet smakelijk Gebruik dit recept om een heerlijke yoghurt met bramen te maken -2 personen -15 minuten bereidingstijd -nagerecht Ingredienten 125 gram bramen stukje […]
We hebben 3 leuke Instagram berichten verzameld van onze fans. Lees ze hieronder en doe inspiratie op. Wil jij ook een keer in de schijnwerpers staan? Post dan een berichtje op Instagram, tag ons erin en maak kans op een dispenser met maar liefst 125 HoneySpoons Een heerlijk recept, met een heerlijke lepel Honeyspoon! […]
Bloemenhoning komt van nectar uit verschillende bloemen. De bijen kiezen zelf hun bloemen uit en daarom is elke bloemenhoning dus verschillend! Er zijn ontelbare soorten bloemen, planten en bomen waar bijen hun nectar vandaan kunnen halen. De eigenschappen van bloemenhoning hangt sterk af van het jaargetijde en waar de honing vandaan komt. Dit zorgt er […]
Honing wordt gemaakt door de honingbij. Deze harde werkers bezoeken bloemen om er nectar uit te halen om dit vervolgens om te zetten naar honing. Voor het maken van één potje honing bezoeken tienduizenden bijen tot wel 1,3 miljoen bloemen. Het verzamelen van nectar is dus zeer arbeidsintensief. Dit kan niet worden nagebootst of geautomatiseerd. Alle (echte) honing die je […]