Recept: Honing Yoghurt Met Bramen

Honing Yoghurt met Bramen

Honing Yoghurt met Bramen

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 125 gram bramen
  • stukje citroenschil
  • 1 eetlepel honing
  • mespunt gemalen kardemom
  • 200 ml magere Griekse of Turkse yoghurt

Bereiding

  1. Was de bramen.
  2. Snijd het citroenschilletje heel fijn.
  3. Meng de citroenschil en ½ eetlepel honing door de bramen. Verdeel de bramen over 2 coupes.
  4. Roer de rest van de honing en de kardemom door de yoghurt. Schep de yoghurt over de bramen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Libanese gehaktballetjes, komkommersalade en bruin (Turks) brood.

Ingrediënten over?

Bramen:
Bewaar bramen en ander zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 125 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 20 gram
Waarvan suikers 20 gram
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Vezels 2 gram
Zout 0,1 gram

Bron: voedingscentrum.nl


 

Dit bericht is gepost in Recept. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestellingen boven de 20euro worden gratis verzonden Sluiten