Asperges met honing en walnoten

Het aspergeseizoen is van start gegaan! Tot en met 24 juni kunnen we genieten van dit witte goud. Wacht niet te lang, want de eerste zijn vaak de lekkerste. 

Gelukkig zijn er genoeg asperges dit seizoen te krijgen en kun je eindeloos variëren met recepten. In dit recept maken we een andere versie van wat je normaal gewend bent. Namelijk: Asperges met honing en walnoten. Een super fris en verrassend lekker recept!

Voorbereiding

Schil de asperges,snijd het uitgedroogde uiteinde af.

Bereidingswijze

Breng 1/2 l.water aan de kook met citroenschil,zout en suiker en kook hierin de asperges ong. 10 a 15 min.gaar.Laat de asperges uitlekken op een theedoek.Kook tegelijkertijd de aardappels in de schil gaar.Pel de aardappels en snij ze in plakjes.Bedek de borden met de slabladeren en leg er de aardappels en de asperges op.Hak de walnoten grof en snijd de knoflook in dunne plakjes.Smelt de boter in een pannetje en fruit daarin de noten en de knoflook op halfhoog vuur.Roer de honing en de olijfolie erdoor en giet de warme boterdressing over de asperges en de aardappels.Bestrooi de aardappels met wat peper.

En…Geniet ervan! 

Dit bericht is gepost in Recept. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *